Confectie


Er zijn veel manieren waarop u uw gordijn kan laten confectioneren.
De wijze van confectie heeft veel effect op de uitstraling die u aan uw gordijn wilt geven. Hieronder een paar manieren van confectioneren.


Voor een stoere uitstraling van het gordijn wordt er vaak gekozen voor een roede met zeilogen. Door de zeilogen maakt het gordijn een mooie voor- en achterwaartse beweging en hangt het soepel naar beneden.

                                                                      

De Wave plooi is een manier van confectioneren waarbij een perfect golvend gordijn ontstaat, zonder dat er plooien in het gordijn worden gestikt. Door het gebruik van een nieuw type gordijnband ontstaat zowel aan de boven-als onderkant van het gordijn een perfecte gelijkmatige golfbeweging.

                                                         

Voor een klassieke uitstraling is de triplooi een mooie confectie methode. Een triplooi is een drievoudige plooi. Doordat voor de triplooi meer stof wordt gebruikt is de lichtinval minder en biedt het gordijn meer privacy.

                                                                      


De enkele plooi zorgt voor meer zicht naar buiten en laat zoveel mogelijk licht door. Hierdoor geeft het uiteraard ook minder privacy. De enkele plooi is zeer geschikt voor inbetween stoffen met een groot patroon. Het patroon blijft na het inpooien namelijk goed zichtbaar.

                                                        


Een retourplooi is een ondiepe plooi achterwaarts of voorwaarts, die halverwege tussen twee gewone plooien wordt aangebracht. Door de plooi te combineren met een achterwaartse retourplooi, valt de tussenruimte bij het openschuiven van het gordijn als een harmonica naar achteren. Het voordeel van de retourplooi is dat het gordijnpakket na het openschuiven minder ruimte inneemt.


                                                           


De vlinderplooi, een dubbele plooi, is de meest gebruikte plooi. Deze is in bijna elke stof te verwerken en zorgt voor een mooie val van het gordijn. Doordat er, ten op zichte van de enkele plooi, meer stof wordt gebruikt, oogt het gordijn luxer. Afhankelijk van de dichtheid van de stof, komt er nog wel voldoende daglicht binnen.

                                                        


De bokaalplooi is een elegante plooi die, in combinatie et een roede, zorgt voor een klassieke sfeer. Omdat de bokaalplooi wordt opgevuld met fiberfill blijft deze mooi bol staan.
                                                                                                                                                        
  
Volg ons op